FW: Tr : Sinteza discutiilor pornite in aceasta saptamana ( Hotnews.ro Forum )

sine ira et studio

 Topic: Antisemitismul lui Eminescu (Forum: Ce e fierbinte azi)
 =====================================
tameron — cu 6 zile in urma
 Citeaza (tameron @ Feb 21 2009, 05:22 AM)

 In felul sau insusi poetul a fost un…"imigrant"! Titu Maiorescu a actionat in calitate de mecenat, azi am zice "racolator", procedand la un mic "import" cultural din spatiul imperiului Habsburgic, fiindca asa si obisnuiesc mecenatii balcanici, iau de unde au chef si nu intreaba!… Doar Eminovici, in Bucovina scolarizarii lui, era supus austriac, ca toti bucovinenii, romantismul marelui poet german Lenau a fost si scanteia si, multa vreme, izvorul cel bun al propriului demers literar! Maiorescu a "descoperit" intr-o revista literara din Ardealul Habsburgic deosebit de frumoasele traduceri/transpuneri poetice dupa Lenau, semnate de Mihail Eminovici, hotarandu-se sa-l aduca in noul Regat romanesc, oferindu-i pe data ceea ce ofera mecenatii: glorie, bunastare, prosperitate artistului protejat de ei! Sunt mecenati si mecenati…Oricum, procesul de incetatenire al unui asemenea "imigrant", fie si genial, fie si convertit sau rebotezat.

La initiativa unui Titu Maiorescu, pasoptist venerabil, nu pare sa conteneasca niciodata, poate dura intreaga viata a celui in cauza…ceea ce a dovedit experienta acelui supus austriac, bucovineanul Eminovici, devenit Eminescu in Regatul balcanic romanesc! Insa nimeni nu spune ca un imigrant va avea empatie/simpatie pentru soarta altor imigranti, cu atat mai mult cu cat empatia ii este conditionata de colaborarea, ca servitute, la ziarul "Timpul", al marilor si milostivilor lui stapani si patroni, marii latifundiari bizantini de la Dunarea de Jos, abia mai ieri-alaltaieri purtatori pe la Poarta Otomana a obiceiurilor fanariote, neincetatenite si dincolo de Carpati, prin Bucovina! Din grija vetustului partid conservator, fostul poet romantic, altedati de-a binelea si tanar si "ferice", in Bucovina austriaca quasinatala, devine un nou romanizat, nou "supus", dar talentat si zelos, vehement, aparator servil de "politichie" balcanica, "combativ" cu mult nerv, totul pentru "salar ‘ ", conditie in care nici urma nu se mai vede, la articlierul Eminescu, dintr-acel "tanar si ferice" poposit candva la sedintele Junimii maiorescene, nimic!
 Transplantarea (cu schimbare, "romanizare" de nume, cu popularizare, etc.) acestui talent de exceptie nu i-a reusit mecenei si maestrului Titus Maiorescu! Se stie ca in ardoarea de a-si arata recunostinta fata de "binefacatorii" sai, noul convertit sare peste cal, devine excesiv, peste poate de excesiv, epuizandu-se in toate directiile!… Esecul, suparator de notoriu, a fost exploatat de toti profitorii, imediat si, evident, mai ales postum, in secolul al douazecilea, de catre fatarnica si oportunistica extrema dreapta romaneasca, aceasta ocultand inconfortabilul adevar sub masivitatea ditirambilor cuasireligiosi, statuand si glorificand, cu toata ipocrizia, tocmai nereusita "incetatenire"("romanizarea", initiativa a basibuzucilor conservatori!, conducand la totala alienare, instrainare de sine a poetului austriac-bucovinean si rutean) in Romania regateana de secol 19, demersul ideologic extremist al dreptei romanesti culminand prin ipostazierea intensiv alienanta, desi monumental-grandilocventa, in nucleul respingatoarei martirologii ortodox-legionare, in Romania Mare, de secol 20… Asadar, am avea de ce deplange dubla nesansa a acestui poet!

 am re-postat textul aducandu-i unele mici modificari-adaugiri binevenite, sper.
 
 La observatia unui caustic acuzandu-ma ca am omis din poveste Ipotestiul moldovenesc "natal si cu Muzeu", probabil si vechi loc de pelerinaj national-socialist, am "corectat", dar tin sa amintesc ca nu intentionez sa concurez cu biografii consacrati si remunerati, fata de care ne-am facut datoria de a-i citi la timp si apoi, in chip democratic, a da crezare numai plauzibilelor, numai celor care merita a fi crezute! Biografiile balcanice au neplacutul obicei de a fi nitelus romantate, cand miza lor e un personaj cvasilegendar, ca Eminescu!

 tameron — cu 6 zile in urma
 Drept sa zic, nu uitasem de acel ipotetic Ipotesti…cel spre mandria "neaosismului" botosanenilor, desigur! chiar asa! Multumesc, deci!
 
 In fapt, de la inceput m-am referit la arealul de formare a personalitatii sale (si a unora din membrii familiei, fratii mai mari)! Un areal cuprinzator…
 Numai si luand in consideratie aspectul germanofiliei lui Titu Maiorescu, un maecenat "target-oriented", a cautat in spatiul ardelean habsburgic, nu altundeva!, si si-a descoperit omul!…
 Tocmai prin scolarizarea in Bucovina austriaca si apoi ajungand sa haladuiasca mult chiar prin Viena, Eminovici (nu si Eminescu!) este un produs al altora, nu unul "balcanic", "al nostru", levantin…
 Mai tot ce inseamna in poezia si existenta lui sintagmatica expresie"tanar si ferice" se leaga de perioada sa bucovineana habsburgica; nu credeti?
 Evident ca nu-mi propun aici de fel sa concurez biografi consacrati, remunerati, etc., fata de care ne-am achitat la timp, citindu-i, rascitindu-i si reflectand: vezi ca biografiile (balcanice!) (ale) unor personaje cvasilegendare, ca Eminescu, au neplacutul obicei de a fi nitelus romantate si abia desprinzandu-te de " ce sta scris" in asemenea productii, oarecum de "comanda sociala", ai chef sa gandesti detasat de influente, de "zgomot", si sa dai crezare, in chip democratic, doar plauzibilelor, adica numai celor ce merita a fi crezute ca inalt probabile!
 
 O certitudine:purismul rasial sau etnic nu prea are de-a face cu realitatea in cazul lui Eminovici Mihail, vorbitor de germana in familie si din familie si afin la si scaldat in conglomeratul natiunilor si nationalitatilor conlocuitoare in arealul geopolitic caruia i-a apartinut din nascare!
 
 Sa mai remarcam categorica francofonie si francofilie a intelighentiei moldovenesti de secol 19 si, mai accentuat inca, in secolul 20!
 
 Oare cum se explica absoluta, totala neaderenta a lui Eminescu, fost Eminovici, de la Moldova botosaneana-ipotesteana, la spatiul cultural major francez de afinitate electiva al amintitei intelighentii moldave, si chiar asa, nici urma de apartenenta culturala la limba marelui Moliere, a lui Victor Hugo, a lui Voltaire la poetul nostru, nici urma!…
 Nicidecum intamplator ca germanofilia implicita si declarata a lui Eminescu a fost si una din acele "calitati"si "charisme" hotaratoare pentru adoptarea lui cu "arme si bagaje", pe post de moment referential inatacabil, idol inspirator, de catre extrema dreapta romaneasca infeudata Germaniei teuton-hitleriste!
 In definitiv, oare, care sa fi fost, cu exactitate, cetatenia lui Eminovici Mihail (viitorul Eminescu) in burgul Cernautiului?!? 
 Discutia noastra este, hotarat, referitoare la si in jurul aspectului intolerant antisemit al mentalitatii ultraconservatoare eminesciene vis-avis de chestia acordarii cetateniei, atunci cand, intr-un stat civilizat european, emancipat de orice rasism ori apartheidism, cetatenia este sursa fireasca si inconditionabila a demnitatii civice a oricarui stratum socio-cultural si etnic, pornind de la respectarea intocmai a drepturilor omului, a democratiei burgheze (punctual!), acea democratie invocata si proclamata inca de Revolutia Franceza de finele secolului 18, deziderate preluate la 1848 in Europa, democratie temeinic challenged, probata-incercata de celebrul "proces Dreyfuss", in secolul 19, proces de uluitor rasunet si de un imens interes pentru evreii est-europeni, cum se stie! Oare in Regatul balcanic hochenzollernian, conservatorii, serviti cu vehementa devotiune de incetatenitul Eminescu, n-aveau habar de toate astea, dar atunci, pe ce lume traiau!…? Alors, j’accuse!, vorba lui Emile Zola, ok?  
 Antisemitismul atroce manifestat de hitlerism si fascism in secolul al douazecilea isi are germenii otravitori inca in secolele precedente, procesul in Franta secolului 19, intentat ofiterului israelit-evreu francez Dreyfuss, cetatean francez decorat pentru merite deosebite, acuzat pe nedrept de inalta tradare, este un fapt graitor pentru gravitatea fenomenului antisemit in Europa, in general, cu specificarea ca acest proces a avut o importanta mediatizare pretutindeni, pana in Rusia imperiala, in marginile, "certi", unde se aflau ghettourile supraaglomerate din "umbra pogromista a crucii" ortodoxe! 
 Din arealul basarabean-moldovean-romanesc-ucrainean-bucovinean-etc., in secolul 21, a venit in Israel, stat onusian, un regiment intreg de reprezentanti ai vetustei si reactionarei mentalitati de cetatean "de rangul al doilea", marginalizabil si, mai ales, "tolerat", a carui cetatenie perfect legala este deodata conditionata de depunerea unui Juramint de Loialitate, individual sau colectiv, acesti imigranti (rusofoni, in principal), constituindu-se intr-un important partid politic de extrema dreapta, in frunte cu domnul Avigdor Lieberman, din Kisinau-Moldova, partidul deversandu-si duhul otravit contra arabilor israelieni, dar, simultan, intoxicand contra si aflandu-se in rasparul democratiei israeliene, democratie burgheza de buna sorginte iluminista, cu binestiutele grave degringolade de netagaduit! Una dintre aceste ultime degringolade este tocmai razboiul murdar in Fasia Gaza, comandat de "laburistul" E.Barack, "centristul", de dreapta, partid
 Kadima, al doamnei Livni, alaturi de noul prim ministru, Bibi Nethaniahu, seful dreptei Likudiste, razboi ce i-a oferit si lui Liebermann si partidului sau ultranationalist o noua si regretabila ascensiune politica…

 tameron — cu 5 zile in urma
 Citeaza (tameron @ Feb 23 2009, 12:02 AM) Drept sa zic, nu uitasem de acel ipotetic Ipotesti…cel spre mandria "neaosismului" botosanenilor, desigur! chiar asa! Multumesc, deci!
 
 In fapt, de la inceput m-am referit la arealul de formare a personalitatii sale (si a unora din membrii familiei, fratii mai mari)! Un areal cuprinzator…
 Numai si luand in consideratie aspectul germanofiliei lui Titu Maiorescu, un maecenat "target-oriented", a cautat in spatiul ardelean habsburgic, nu altundeva!, si si-a descoperit omul!…
 Tocmai prin scolarizarea in Bucovina austriaca si apoi ajungand sa haladuiasca mult chiar prin Viena, Eminovici (nu si Eminescu!) este un produs al altora, nu unul "balcanic", "al nostru", levantin…
 Mai tot ce inseamna in poezia si existenta lui sintagmatica expresie"tanar si ferice" se leaga de perioada sa bucovineana habsburgica; nu credeti?
 Evident ca nu-mi propun aici de fel sa concurez biografi consacrati, remunerati, etc., fata de care ne-am achitat la timp, citindu-i, rascitindu-i si reflectand: vezi ca biografiile (balcanice!) (ale) unor personaje cvasilegendare, ca Eminescu, au neplacutul obicei de a fi nitelus romantate si abia desprinzandu-te de " ce sta scris" in asemenea productii, oarecum de "comanda sociala", ai chef sa gandesti detasat de influente, de "zgomot", si sa dai crezare, in chip democratic, doar plauzibilelor, adica numai celor ce merita a fi crezute ca inalt probabile!
  O certitudine:purismul rasial sau etnic nu prea are de-a face cu realitatea in cazul lui Eminovici Mihail, vorbitor de germana in familie si din familie si afin la si scaldat in conglomeratul natiunilor si nationalitatilor conlocuitoare in arealul geopolitic caruia i-a apartinut din nascare!
  Sa mai remarcam categorica francofonie si francofilie a intelighentiei moldovenesti de secol 19 si, mai accentuat inca, in secolul 20! 
 Oare cum se explica absoluta, totala inaderenta a lui Eminescu, fost Eminovici, cel din Moldova botosaneana-ipotesteana, la spatiul cultural major francez de afinitate electiva al amintitei intelighentii moldave, si chiar asa, nici urma de apartenenta culturala la limba marelui Moliere, a lui Victor Hugo, a lui Voltaire la poetul nostru, nici urma!…
 S-ar zice ca e de subliniat nu numai inaderenta eminesciana la cultura franceza, adica o ignoranta culturala de neadmis pentru un poet european!, ci, mai ciudat, in opera lui marturiseste chiar o cumplita ura, este identica urii imperiale habsburgice!, fata de Republica drepturilor omului, Republica Franceza!
 
 Nicidecum intamplator ca germanofilia implicita si declarata a lui Eminescu a fost si una din acele "calitati"si "charisme" hotaratoare pentru adoptarea lui cu "arme si bagaje", pe post de moment referential inatacabil, idol inspirator, de catre extrema dreapta romaneasca infeudata Germaniei teuton-hitleriste! 
  In definitiv, oare, care sa fi fost, cu exactitate, cetatenia lui Eminovici Mihail (viitorul Eminescu) in burgul Cernautiului?!? 
 Discutia noastra este, hotarat, referitoare la si in jurul aspectului intolerant antisemit al mentalitatii ultraconservatoare eminesciene vis-avis de chestia acordarii cetateniei, atunci cand, intr-un stat civilizat european, emancipat de orice rasism ori apartheidism, cetatenia este sursa fireasca si inconditionabila a demnitatii civice a oricarui stratum socio-cultural si etnic, pornind de la respectarea intocmai a drepturilor omului, a democratiei burgheze (punctual!), acea democratie invocata si proclamata inca de Revolutia Franceza de finele secolului 18, deziderate preluate la 1848 in Europa, democratie temeinic challenged, probata-incercata de celebrul "proces Dreyfuss", in secolul 19, proces de uluitor rasunet si de un imens interes pentru evreii est-europeni, cum se stie! Oare in Regatul balcanic hochenzollernian, conservatorii, serviti cu vehementa devotiune de incetatenitul Eminescu, n-aveau habar de toate astea, dar atunci, pe ce lume traiau!…? Alors, j’accuse!, vorba lui Emile Zola, ok?  
 Antisemitismul atroce manifestat de hitlerism si fascism in secolul al douazecilea isi are germenii otravitori inca in secolele precedente, procesul in Franta secolului 19, intentat ofiterului israelit-evreu francez Dreyfuss, cetatean francez decorat pentru merite deosebite, acuzat pe nedrept de inalta tradare, este un fapt graitor pentru gravitatea fenomenului antisemit in Europa, in general, cu specificarea ca acest proces a avut o importanta mediatizare pretutindeni, pana in Rusia imperiala, in marginile, "certi", unde se aflau ghettourile supraaglomerate din "umbra, pogromista!, a crucii" ortodoxe!
  Din arealul basarabean-moldovean-romanesc-ucrainean-bucovinean-etc., in secolul 21, a venit in Israel, stat onusian, un regiment intreg de reprezentanti ai vetustei si reactionarei mentalitati de cetatean "de rangul al doilea", marginalizabil si, mai ales, "tolerat", a carui cetatenie perfect legala este deodata conditionata de depunerea unui Juramint de Loialitate, individual sau colectiv, acesti imigranti (rusofoni, in principal), constituindu-se intr-un important partid politic de extrema dreapta, in frunte cu domnul Avigdor Lieberman, din Kisinau-Moldova, partidul deversandu-si duhul otravit contra arabilor israelieni, dar, simultan, intoxicand contra si situaindu-se in rasparul democratiei israeliene, democratie burgheza de buna sorginte iluminista, cu binestiutele grave degringolade de netagaduit! Una dintre aceste ultime degringolade este tocmai razboiul murdar in Fasia Gaza, comandat de "laburistul" E.Barack, "centristul", de dreapta, partid Kadima, al doamnei Livni, alaturi de noul prim ministru, Bibi Nethaniahu, seful dreptei Likudiste, razboi ce i-a oferit si lui Liebermann si partidului sau ultranationalist o noua si regretabila ascensiune politica…
  Am adus o serie de adaugiri, subliniind faptul ca Eminescu era fara tagada un handicapat cultural, proband o inadmisibila incultura pentru un intelectual european al timpului sau, un neavenit in civilizatia umanista a vremii sale, nefrecventand cultura republicana franceza, nepriceput sau agramat in domeniul drepturilor cetatenesti sau in domeniul libertatii de optiune si constiinta, ca unul ce practica ignorarea completa a limbii si culturii franceze, cultura cea mai fertila pentru propasirea Romaniei ca stat european civilizat si democratic!
 Pentru a nu mai pomeni de intunecata incultura muzicala a lui Eminescu, motivata printr-o salbatica aversiune eminesciana fata de muzica, o aversiune dublata de tot pe atat de ciudata si execrabila mentalitate sordid-machista a aceluiasi Eminescu, trasaturi incompatibile cu un european civilizat si cu un mare poet, fie el si "romantic tardiv", dar cel putin salubru si frecventabil!
 Mentionez, in trecere, en passant!, faptul ca numai inversunarea obstinata, totusi condamnabila, a Libanului, Liban francofon, insa devenit, mai recent, anglo-americanofon!, in cadrul Comunitatii Mondiale a Francofoniei, din care face parte azi chiar si Romania, mentine un stat pe deplin francofon, Israelul, in afara acestei cum nu se poate mai cuvenite participari si apartenente in cadrul, atat de onorant, al Organizatiei Francofone Mondiale! 

 tameron — cu 4 zile in urma
 Citeaza (tameron @ Feb 23 2009, 09:00 PM) Am adus o serie de adaugiri, subliniind faptul ca Eminescu era fara tagada un handicapat cultural, proband o inadmisibila incultura pentru un intelectual european al timpului sau, un neavenit in civilizatia iluminist-umanista a vremii sale, nefrecventand cultura republicana franceza, nepriceput sau agramat in domeniul drepturilor cetatenesti sau in domeniul libertatii de optiune si constiinta, ca unul ce practica ignorarea completa a limbii si culturii franceze, cultura cea mai fertila pentru propasirea Romaniei ca stat european civilizat si democratic!
 Pentru a nu mai pomeni de intunecata, sumbra incultura muzicala a lui Eminescu, motivata printr-o salbatica aversiune eminesciana fata de muzica, o aversiune rau vestitoare, dublata de tot pe atat de ciudata si execrabila mentalitate sordid-machista a aceluiasi Eminescu, trasaturi incompatibile cu un european civilizat si cu un mare poet, fie el si "romantic tardiv", dar cel putin sa fie macar salubru si frecventabil!
 Mi se pare ca in acestea toate sta "inversiunea" eminesciana, cand privim "cazul" particular al aderentei eminesciene tocmai la o dreapta ultraconservatoare comparativ cu situatia fireasca in plan european, unde proeminentii poeti europeni ai vremii, toti aceia dintre ei care au participat politic cu un angajament plenar, au aderat fara sovaire la stanga, stanga de toate nuantele, de la iacobinism pana la hegelianismul de stanga si mai departe, la socialism, ( in Rusia tarista de asemenea poetii si scriitorii au mers la stanga, riscandu-si statutul social, in acelasi secol 19!), timp in care poetul "consacrat", bine incetatenit si notoriu, poetul de cariera Eminescu, in balcanica Romanie regateana, aducea suspect de supuse si devotate servicii dreptei conservatoare a marilor latifundiari, avand astfel un pervers retard, un handicap grav fata de confratii mai sus mentionati din Europa occidentala, dar nu numai; ne reamintim ca dreapta conservatoare in Romania avea specificul bizantin al unei "politichii" cu inconfundabil caracter remanent fanariot, superobsolet, adica de hipervetustete, de care specific, in literatura vremii, s-a ocupat cu sarcasm, umor si indeajuns pentru a coagula impotriva sa acele dusmanii mortale, dusmanii de Fanar romanesc, ce l-au si determinat sa emigreze fara regret, marele Ion Luca Caragiale, intr-un spirit perfect civilizat, viu si contemporan, spiritul caragialesc! Si fiindca iar veni vorba de I.L.Caragiale, da, acesta era un "om al zilelor noastre", cum s-ar spune, un mare meloman si pana in maduva oaselor, un european adevarat, adica un francofon si un francofil convins, un neindoios sumum al intelighentiei! 
 Mentionez, in trecere, en passant!, faptul ca numai inversunarea obstinata, si totusi condamnabila, a Libanului, Liban francofon, insa devenit, mai recent, anglo-americanofon!, in cadrul Comunitatii Mondiale a Francofoniei, din care face parte azi chiar si Romania, mentine un stat pe deplin francofon, Israelul, in afara acestei cum nu se poate mai cuvenite participari si apartenente in cadrul, atat de onorant, al Organizatiei Francofone Mondiale!
 Mi se pare nimerit sa postez acest raspuns (adaugit) sub forma unei postari separate. Inteleg furia surda si/sau dusmania de Fanar romanesc actual, pe care o pot starni consideratiile mele, Eminescu fiind un mythos, o forma mentis scolastic-medievala pentru multi nostalgici ai acelor tempi passati cand un pere fouetteur administra valorile si intangibilitatea statuilor neamului, un mythos echivalat astazi de mitul invocatului Tepes si, asadar, echivalat de mitul lui Dracula, la fel de kitch, dar nu si la fel de profitabil…
 tameron — cu 4 zile in urma 
 Ce, adicatelea nu vi se pare nimerit "tamer-on"?!
 Ca sa vezi! In limba engleza "tamer" inseamna "imblanzitor"; recunosc ca nu merge sa fii "imblanzitor-in-tara", mai degraba" Trist-in-tara", ca pe vremurile aceluia!
 Va recomand sa evitati antisemitismul sau xenofobia, chiar si Departamentul de Stat al Statelor Unite va recomanda, dvs. tuturor din Romania, aceeasi retinere de la antisemitism si/sau xenofobie!
 Mergeti la un optician, pentru ochelari, un optician de preferat din strainatate, sa nu fie cu erori de refractie si dioptrii, cand mai incercati sa pociti in chip huliganic nick-name-ul unui postant pe Forum!
  tameron — cu 16 ore in urma

 N-ati observat ca atat "oamenii" de care pomeniti compatimitor cat si domnia voastra sunteti offtopic? Atunci , imi fac numai datoria de a va sublinia ca, intr-adevar, sunteti offtopic, dar diversiunea de la subiect marturiseste ura si partinirea dumneavoastra fata de cele scrise de mine, dovada ca sunteti interesat de ceea ce numiti impertinent si obscen, pariez ca sunteti un vechi politruc!, "voma"…Eminescu este un "mit intangibil" al Noii Drepte romanesti, preluat ca atare de la extrema dreapta romaneasca aparuta in Romania Mare de la 1920-30!…de asta, inteleg bine ca m-ati face bucati-bucatele, desi nu spun decat adevarul, insa vorba dictonului cunoscut: veritas odium parit! De asta si semnez sine ira et studio, fiindca veritas odium parit, i’m ok?…!
 Din cate inteleg si Romania este o tara unde se ingemaneaza diverse "servicii", se platesc "polite" fanariote, rasaritean-ortodoxe, iar pe Internet se plimba "musafiri" si "vizitatori" speciali, indicand cunoscatorilor target-ul Cyberbullying-ului de electie!…
  Offtopic, sunteti offtopic, complet offtopic, venerabile! Asta cu atat mai mult cu cat imi cereti aici, pe acest thread anume, sa-i "apar" pe evrei, nici mai mult nici mai putin!…Offtopic, nene Zahario, offtopic! Adica, atentie, sunteti ambetat si nu va amintiti ca in zilele astea Departamentul de Stat al lui Barack Obama a avertizat asupra intetirii xenofobiei si antisemitismului in Romania, tarisoara dvs. chiar foarte "eminesciana", nu-i asa?…
  In ce-i priveste, care "evrei", cum, de unde, de cand ar avea nevoie de "apararea" cuiva?! Dar ce idee ciudata la dumneavoastra! Evreii din Patagonia, din Groenlanda, din China Town-ul din Vancouver, ma rog despre care imi amintiti ca ar necesita "apararea" mea, sau poate "apararea" lui Botvinnik in partida cu Tartakower, Nothingen,1936, de la turneul international?!…Zau asa!?
 Sau, poate va referiti, totusi, ingrijorat, desigur, la "prietenutul" Liebermann, pornit de pe meleagurile patriei mandre, eminesciene, ale cetateniei "tolerate", cetatenie de "rangul al doilea" sau cetatenie contra pesches, contra ceva…"carne de tun" cand cu… Reintregirea neamului, la 1914-18, mentalitate persistenta, diasporica, dar, actualmente,"oferita" generos, insa total antidemocratic, in recenta propaganda electorala pentru Knesset, propaganda asadar de sorginte si de tipologie antidemocratica, est-europeana xenofoba, "eminesciana", zic eu!, cu care s-a "ales" partidul pe care il conduce basarabean-moldoveanul "eminescian", dl.A.L., "amicul" de care ziceam starnindu-va ura si partinirea ce mi le purtati, practicand la adresa mea cyberbullying-ul!, dvs. si cohorta sau legionul ( "oamenii") dvs.!….?
 Sa mai adaug ca tot de pe meleagurile "domnului-tovaras" Avigdor-Victor Liebermann, de prin Moldova basarabeana si imprejurimi, au navalit si in Statele Unite, in aceeasi perioada "binecuvantata" (de Dzeul lor!), cetatenii rusofoni, descurareti organizatori si manageri ai Mafiei Rusesti, organizatie criminala care a intimidat pana si traditionala mafie italiana, prin modus operandi, prin indrazneala si abominatia infractiunilor semnate de acesti imigranti de pe intinderile fostelor republici unionale sovietice… Avigdor Liebermann, un trepadus cu tot partidul lui ultranationalist de extrema dreapta, numarand la un milion de membrii, calitativ identic lui Arkadie Gheyidamak, afaceristul milionar moscovit, mare evazionist fiscal in Franta, traficant de armament rusesc, etc., inspre Angola, imigrat in Israel, probabil ca a venit la bordul avionului personal, candidand la postul de primar al Yierusalimului, cu repeziciune si-a gasit si fidelizat un electorat ierusalmitean printre oamenii simpli, ultrareligiosii Shass-ului ca si printre cativa gogomani sau ceva "colabo" din Estul orasului, reprezinta varful icebergului in deriva caruia"Titanicul", sau,mai degraba, yiachtul de lux, al democratiei israeliene reale se poate zdrobi de tot, face zob si cate cele…Dar asta sa fie, oare, "cadoul" otravit al Maicii Rossia pentru noi, cumva?!…Ce sa zic, un cadou eminescian, foarte eminescian…"domnul" Liebermann!
 dicsi et salvavi

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s