FW: Tr : Sinteza discutiilor pornite in aceasta saptamana ( Hotnews.ro Forum )

sine ira et studio

 Topic: Ce va castiga Romania? Bani, petrol, gaze, coruptie, recunoastere sau nimic? (Forum: Ce e fierbinte azi)
 =====================================

 tameron — cu 4 zile in urma
 Responsabilitatea ecologica este primordiala, ambele, Romania si Ucraina sunt in masura egala vinovate de distrugerea ecosistemului Marii Negre, impreuna cu celelalte tari riverane acestei urgisite mari !
 Cand oare vor invata si romanii ca si prietenii ucrainieni sa respecte mediul inconjurator, inainte de a calcula cu aviditate ce profituri strategice si economice vor obtine stapanind si exploatand rezervele de combustibil fosil ale Marii Negre?!
 Preocuparea pentru protectia mediului nu poate fi numai o lozinca electorala, Marea Neagra nu este un lac petrolier!
 Cand oare vor deveni cei din fostele tari fratesti, romanii si ucrainienii, europeni in fapta, cu toata raspunderea si sinceritatea angajarii lor in demersul ecologic al dezvoltarii durabile ?!
 tameron — cu 2 zile in urma

  asta am zis si poate ca n-as fi zis de nu mi s-ar fi parut entuziasmul general mult prea nepotrivit: viitorul nu este al combustibililor fosili, industria americana a automobilului a sucombat definitiv deorece nimeni nu mai cumpara vehicole pe benzina si derivate, europenii asisderea, romanii nu fac dovada de europenism, calculele infrigurate cine, cat si cum va castiga pe urma petrolului si gazelor din Marea Neagra, ultra-ultrapoluata deja, nu-mi par de fel un semn de progres, nici macar de bun simt, ceea ce-i ingrijorator!
 Mai de bun simt mi-ar parea o mare prudenta in privinta acestui "loz in plic" norocos, nu pentru valoarea castigurilor, ci pentru ca nu mai putem neglija deloc-deloc aspectul ecologic al evenimentului!
 Se intocmesc intruna socoteli, se traseaza harti, se injura afaceristi si ziaristi, de-a valma, se fac previziuni de tot felul, se contesta parerile geologilor, se pariaza ca la cursele de cai, mai mult, se inalta "ode, aplauze si omagii " hiperceausiste grupului mic al avocatilor romani"de la Haga", deveniti peste noapte niste mandrii eroi, mantuitorii natiei, pe care si-i i-a asumat imediat specialistul psd-ist in oua de la cornu , model de nup-ist, in calitate de profesorul lor, ca sa vezi!, toate astea in paralel cu cealalta diversiune, zgomotoasa dezavuare sistematica si reprobabila a magistratilor , in corpore, din tara romaneasca, pe motiv de…nu-s’ ce Gorbunov si eliberarile lui medicolegale….
 Opinia publica romaneasca este quasi-mahalageasca, asadar ecologia e lasata deoparte, ca mai poate astepta, mai intai sa ne exersam pe orice si oricine forta din colti si gheare, sa ne mai antrenam consensurile si participarea la …mandra noastra democratie si, mai ales, la demonstratii de populism si demagogie…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s