v.kaverin si inca Michael Jackson!

Michael Jackson, un prestidigitator; insa a vrut sa scape de ai lui, de familie, de negritudine, implinindu-si visul de afroamerican, acela de a fi alb; un vis american, M.J.!

J.S.Bach, Beethoven, Berlioz, toti au trait mult si bine, Mozart a murit tanar de TBC, M.J. nu este un Mozart! M.J. a invatat devreme mitul celebritatii si s-a jucat cu jucaria asta de care nu-i era nicicum frica, avea geniul afacerismului americanesc, in masura in care a interpretat rolul starului adulat, incarcandu-si suporterii ca  impresar ori agentie de rating, testandu-si mereu puterea de atractie, seductivitatea, oferind mereu cate ceva picant, moartea fiind cel mai picant lucru in bisness! Intruparea unui vis afro-american, M.J.! Te uiti la familionul numeros, de zdrahoni tropaind pe scena, imbratisandu-se cu efuziuni de elefanti in jurul iubitului defunct, iti amintesti de preocuparile ciudat de terestre in legatura cu autopsiile la cererea familiei…si te uiti la negrii astia, fratii, sora, tatal si mama, prietenii la fel de negri, iti zici ca l-au folosit bine pe ala micu’, ei l-au trimis in lume sa le aduca money, a lot of! Barack Obama a declarat ca el este "motorizat", motivationat, ambitionat de mic copil de "VISUL AMERICAN"… Obama e mulatru, asimilat definitiv albilor, desi familia proprie e afro…M.J. a implinit (oare?!?) tanjirea imposibila a… parvenirii afroamericanului in lumea tuturor posibilitatilor rezervata doar albilor, asadar a investit pasionat in chirurgia plastica, in remontul facial, in schimbarea imaginii corporale, in cazul cand n-avea poate vreun psoriazis generalizat, ceea ce ar fi explicat cu simplitate prabusirea sanatatii lui cat si totala albire a pielii! Totusi se pare ca au vorbit de o boala de piele, o dermatoza provocand un efect albinos! Sa dam cuvantul dermatologilor, in cazul lui M.J.! Pentru a mai intelege cate ceva si a nu-l banui de prea multe rele! M.J., un spectacol flamboaiant, americanesc! Pe vremea lui Bush junior, M.J. a fost tarat in mocirla! Nu i-a priit domnia lui George W Bush, au fost ani de scandaluri scabroase, M.J. devenind umbra sa enorm de prezenta in buletine de stiri-trivia, fiintand printr-o para-reclama, o para-existenta, totusi si scandalul face muzica…Nimeni nu l-a uitat, desigur, dar nu l-a mai auzit nimeni cu ceva nou! 
Genial a fost John Lenon, l-au omorat fiindca America e o teocratie, l-au definit ca pe un Anticrist si apoi l-au ucis ca intr-o doara! Geniul nu are nici o gena de autosuprimare, dimpotriva: unul ca Bach sau unul ca Michelangelo, unul ca Picasso au trait slava domnului, pana la adanci batraneti neincetand sa creeze!
In jurul lui M.J. s-au tesut mituri; cel mai apropiat este al lui Elvis Prestley, un tip execrabil, un paranoiac, foarte prizat in Israel…
Dar ma intreb acum care sa fie legatura dintre toate astea cu niste scriitori sovietici de literatura pentru copii, de care imi amintesc cu interes, anume V.Kaverin, I.Efremov, B. Polevoi ori cu moartea recenta a lui Axionov, asta-i, tocmai ca nu exista absolut, dar absolut nici una! Doar subconstientul meu … stie!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s